Kipdij

Kipdij is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die gemakkelijk te maken is. Het is een klassieke Franse gerecht dat bestaat uit kipfilet, champignons, witte wijn, room en kruiden. Het is een gerecht dat perfect is voor een speciale gelegenheid of gewoon voor een weekdag. Hieronder volgt een recept voor kipdij.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 200 gram champignons, in plakjes

– 1/2 kopje droge witte wijn

– 1/2 kopje room

– 1 eetlepel tijm

– 1 eetlepel rozemarijn

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui zacht is.

3. Voeg de champignons toe en bak tot ze zacht zijn.

4. Voeg de witte wijn toe en laat het mengsel koken tot de wijn is verdampt.

5. Voeg de room, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

6. Leg de kipfilets in een ovenschaal en giet het champignonmengsel erover.

7. Bak de kipdij in de oven gedurende 25-30 minuten, of tot de kip gaar is.

8. Serveer de kipdij met rijst of aardappelpuree.

Kipdij

Geef een reactie

Schuiven naar boven