Kip tikka masala

Kip Tikka Masala is een heerlijke Indiase curry die gemaakt wordt met kip, tomaten, kruiden en yoghurt. Het is een van de meest populaire gerechten in India en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood. Deze versie van Kip Tikka Masala is eenvoudig te maken en heerlijk van smaak.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik tomatenblokjes

– 1/2 kopje yoghurt

– 1/4 kopje koriander, fijngehakt

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kipblokjes op een bakplaat en bestrijk ze met de olijfolie. Bak de kip in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat de kip gaar is.

3. Verwarm de olie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak totdat de ui zacht is.

4. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, garam masala en chili poeder toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de tomatenblokjes toe en laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de yoghurt toe en roer goed door.

7. Voeg de kip toe en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

8. Breng op smaak met zout en peper.

9. Garneer met de koriander en serveer met rijst of naanbrood.

Kip tikka masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven