Kip tandoori

Kip tandoori is een klassieke Indiase gerecht dat wordt gekenmerkt door het gebruik van kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is. In dit recept wordt kip tandoori gemaakt met yoghurt, komijn, kurkuma, koriander, knoflook, gember en chili poeder. De kip wordt gekruid en gebakken in de oven, waardoor het een heerlijke, knapperige korst krijgt. Serveer de kip met rijst, naanbrood of salade voor een heerlijke maaltijd.

Ingrediënten:

– 4 kipfilets

– 2 eetlepels yoghurt

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel koriander

– 2 teentjes knoflook, geperst

– 1 theelepel gember, geperst

– 1 theelepel chili poeder

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de yoghurt, komijn, kurkuma, koriander, knoflook, gember, chili poeder, olijfolie, zout en peper in een kom.

3. Voeg de kip toe aan de marinade en meng goed. Laat de kip minstens 30 minuten marineren.

4. Leg de kip op een bakplaat en bak in de oven gedurende 20-25 minuten, of totdat de kip gaar is.

5. Serveer de kip tandoori met rijst, naanbrood of salade.

Kip tandoori

Geef een reactie

Schuiven naar boven