Kip tandoori is een heerlijke Indiase gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige, romige curry die wordt bereid met yoghurt, kruiden en specerijen. Het is een geweldige manier om je kip te kruiden en het is ook een gezonde optie. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke kip tandoori maken.
Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels yoghurt
– 1 eetlepel komijnpoeder
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 theelepel gemalen koriander
– 1 theelepel gemalen komijn
– 1 theelepel gemalen kurkuma
– 1 theelepel gemalen gember
– 1 theelepel gemalen chilipeper
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels citroensap
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 eetlepel gedroogde koriander
– 1 eetlepel gedroogde komijn
– 1 eetlepel gedroogde kurkuma
– 1 eetlepel gedroogde chilipeper
– 1 eetlepel gedroogde gember
– 1 eetlepel gedroogde ui
– 1 eetlepel gedroogde knoflook
– 1 eetlepel gedroogde paprika
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1 eetlepel gedroogde salie
– 1 eetlepel gedroogde dragon
– 1 eetlepel gedroogde laurier
– 1 eetlepel gedroogde marjolein
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1 eetlepel gedroogde salie
– 1 eetlepel gedroogde dragon
– 1 eetlepel gedroogde laurier
– 1 eetlepel gedroogde marjolein
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1 eetlepel gedroogde salie
– 1 eetlepel gedroogde dragon
– 1 eetlepel gedroogde laurier
– 1 eetlepel gedroogde marjolein
– 1 eetlepel gedroogde oregano
– 1 eetlepel gedroogde tijm
– 1 eetlepel gedroogde rozemarijn
– 1 eetlepel gedroogde basilicum
– 1 eetlepel gedroogde peterselie
– 1 eetlepel gedroogde salie
– 1 eetlepel gedroogde dragon
– 1 eetlepel gedroogde laurier
– 1 eetlepel g