Kip pastei

Kip pastei is een heerlijk gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een klassieker die al generaties lang wordt geserveerd. Het is een heerlijke combinatie van kip, groenten en een krokante deeglaag. Met deze stap-voor-stap-instructies kun je een heerlijke kip pastei maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 uien, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 wortels, in dunne plakjes
– 2 preien, in dunne plakjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 200 gram bladerdeeg

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

3. Voeg de kipfilet toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de wortel, prei, tomatenpuree, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

5. Laat het geheel 5 minuten zachtjes koken.

6. Leg een vel bladerdeeg in een ovenschaal en verdeel hierover de kip-groentemengeling.

7. Bedek de ovenschaal met het tweede vel bladerdeeg en druk de randen goed aan.

8. Bestrijk de bovenkant met wat olijfolie.

9. Bak de kip pastei in de oven gedurende 25 minuten.

10. Serveer de kip pastei warm met een salade.

Kip pastei

Geef een reactie

Schuiven naar boven