Kip met rijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een klassieker die je met verschillende ingrediënten kunt variëren. In dit recept gebruiken we kip, rijst, ui, knoflook, paprika, tomatenpuree, kruiden en olijfolie. Dit gerecht is een heerlijke maaltijd die je met een salade of groenten kunt serveren.
Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel oregano
– 2 eetlepels olijfolie
– 250 gram rijst
– 500 ml kippenbouillon
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Snijd de kipfilet in blokjes en leg deze in een ovenschaal.
3. Voeg de ui, knoflook, paprika, tomatenpuree, paprikapoeder, oregano en olijfolie toe en meng alles goed door elkaar.
4. Zet de ovenschaal in de oven en bak de kip in ongeveer 20 minuten gaar.
5. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Breng de kippenbouillon aan de kook en voeg de rijst toe. Laat de rijst in ongeveer 10 minuten gaar worden.
7. Serveer de kip met de rijst en eventueel een salade of groenten.