Kip masala

Kip Masala is een heerlijke Indiase curry die een perfecte balans heeft tussen zoet, zuur, pittig en kruidig. Het is een van de meest populaire gerechten in India en wordt vaak geserveerd met rijst of naanbrood. In dit recept gebruiken we kip, tomaten, kruiden en specerijen om een heerlijke, smaakvolle curry te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 tomaten, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel korianderpoeder

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels olijfolie

– 1/2 kopje water

– 1/4 kopje kokosmelk

– 1 eetlepel verse koriander, fijngehakt

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze gedurende 5 minuten, of tot ze glazig zijn.

2. Voeg de knoflook, tomaten, kurkuma, komijnpoeder, garam masala, chili poeder, korianderpoeder en zout toe en bak nog eens 5 minuten.

3. Voeg de kip toe en bak gedurende 5 minuten.

4. Voeg het water toe en laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de kokosmelk toe en laat het gerecht nog eens 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de verse koriander toe en roer goed door.

7. Serveer de kip masala met rijst of naanbrood.

Kip masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven