Kip madras

Kip Madras is een heerlijke Indiase curry die een pittige smaak heeft. Het is een klassieker die je in veel Indiase restaurants kunt vinden. Deze kip madras is gemaakt met kip, tomaten, kruiden en een heerlijke saus. Het is een eenvoudig recept dat je in een mum van tijd klaar hebt.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 tomaten, in blokjes gesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel chili poeder
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 2 eetlepels olijfolie
– 1/2 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien toe en bak ze goudbruin.

3. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de kip toe en bak totdat de kip gaar is.

5. Voeg de tomaten, tomatenpuree, kurkuma, komijnpoeder, chili poeder, garam masala, korianderpoeder en zout toe. Roer goed om.

6. Voeg het water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en peper.

8. Serveer de kip madras met rijst of naanbrood.

Kip madras

Geef een reactie

Schuiven naar boven