Kip kerrie surinaams

Kip kerrie surinaams is een heerlijke Surinaamse curry die gemaakt wordt met kip, kruiden en specerijen. Het is een kruidige, pittige maaltijd die perfect is voor een avondmaaltijd. Het is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten:

– 1 kg kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel gemalen koriander

– 1 theelepel gemalen kardemom

– 1 theelepel gemalen kaneel

– 1 theelepel gemalen nootmuskaat

– 1 theelepel chilipoeder

– 1 blik tomatenblokjes

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 2 eetlepels kokosmelk

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de ui en knoflook aan.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze aan totdat ze lichtbruin zijn.

3. Voeg alle kruiden en specerijen toe en roer goed door.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree en kokosmelk toe en roer goed door.

5. Breng het geheel aan de kook en laat het op een laag vuur ongeveer 20 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer de kip kerrie surinaams met rijst of naanbrood.

Kip kerrie surinaams

Geef een reactie

Schuiven naar boven