Kip kerrie met rijst is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een mum van tijd op tafel kunt zetten. Het is een klassieker uit de Indiase keuken en een favoriet bij veel mensen. De kip kerrie is een saus van tomaten, kruiden en specerijen, die wordt geserveerd met rijst. In dit recept wordt de kip kerrie gemaakt met kip, uien, knoflook, tomatenpuree, kurkuma, koriander, komijn, kardemom, kaneel, kruidnagel, laurierblad, chilipeper en garam masala. De saus wordt geserveerd met gekookte basmatirijst.
Ingrediënten:
– 500 gram kipfilet, in blokjes
– 2 uien, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kardemompoeder
– 1 theelepel kaneelpoeder
– 1 theelepel kruidnagelpoeder
– 2 laurierblaadjes
– 1 rode chilipeper, fijngehakt
– 1 theelepel garam masala
– 2 eetlepels olijfolie
– 500 ml kippenbouillon
– 2 eetlepels koriander, fijngehakt
– 500 gram basmatirijst
Bereidingswijze:
1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en fruit hierin de uien en knoflook aan.
2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze aan totdat ze lichtbruin zijn.
3. Voeg de tomatenpuree, kurkuma, koriander, komijn, kardemom, kaneel, kruidnagel, laurierblaadjes, chilipeper en garam masala toe en roer alles goed door elkaar.
4. Voeg de kippenbouillon toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
5. Kook ondertussen de basmatirijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
6. Voeg de koriander toe aan de kip kerrie en laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.
7. Serveer de kip kerrie met de basmatirijst.