Kip kerrie makkelijk

Kip kerrie is een heerlijke Indiase curry die gemakkelijk thuis te maken is. Deze kip kerrie is een milde, zoete en romige curry die heerlijk is met rijst of naanbrood. Met de juiste ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je deze heerlijke maaltijd in een mum van tijd op tafel zetten.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel garam masala
– 1 theelepel chili poeder
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 blikje kokosmelk
– 1 eetlepel suiker
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak deze 2-3 minuten.

2. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, garam masala en chili poeder toe en bak nog eens 2-3 minuten.

3. Voeg de kipblokjes toe en bak deze 5-7 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Voeg de tomatenpuree, kokosmelk, suiker, zout en peper toe en roer goed door.

5. Laat de kip kerrie 10-15 minuten zachtjes koken, of totdat de saus is ingedikt.

6. Serveer de kip kerrie met rijst of naanbrood.

Kip kerrie makkelijk

Geef een reactie

Schuiven naar boven