Kip kerrie indisch

Kip kerrie is een heerlijk Indisch gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige, pittige curry met kip, uien, tomaten en kokosmelk. Het is een geweldige manier om je smaakpapillen te verwennen met een heerlijke Indiase smaak. Hieronder volgt het recept voor kip kerrie.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 tomaten, in blokjes gesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chili poeder

– 1 eetlepel gemberpoeder

– 1 eetlepel garam masala

– 1 blikje kokosmelk

– Olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien toe. Bak de uien tot ze glazig zijn.

2. Voeg de knoflook, kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder, gemberpoeder en garam masala toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de kip toe en bak tot de kip gaar is.

4. Voeg de tomaten toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Breng op smaak met zout en peper.

7. Serveer met rijst of naanbrood.

Kip kerrie indisch

Geef een reactie

Schuiven naar boven