Kalfsgehakt

Kalfsgehakt is een heerlijk en veelzijdig ingrediënt dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we kalfsgehakt om een smakelijke en gezonde maaltijd te maken. We combineren het gehakt met knapperige groenten, een heerlijke saus en een knapperig korstje. Het resultaat is een heerlijke maaltijd die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsgehakt

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 wortels, in dunne plakjes

– 1 paprika, in blokjes

– 1 blik tomatenblokjes

– 1 eetlepel tomatenpuree

– 1 eetlepel oregano

– 1 eetlepel basilicum

– 1 eetlepel olijfolie

– Zout en peper naar smaak

– 2 eetlepels paneermeel

– 2 eetlepels geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook, wortel en paprika toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

3. Voeg het kalfsgehakt toe en bak het gehakt tot het gaar is.

4. Voeg de tomatenblokjes, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel nog 5 minuten zachtjes koken.

5. Verdeel het gehaktmengsel over een ovenschaal en strooi de paneermeel en geraspte kaas erover.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak de maaltijd ongeveer 20 minuten totdat het korstje goudbruin is.

7. Serveer de maaltijd met een frisse salade.

Kalfsgehakt

Geef een reactie

Schuiven naar boven