Kip in het pannetje

Kip in het pannetje is een heerlijk en eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt bereiden. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel klaar is. Met de juiste ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je een heerlijke kip in het pannetje maken.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 1/2 kopje kippenbouillon
– 1/4 kopje olijven, gehalveerd
– 1/4 kopje kappertjes
– 1/4 kopje gehakte peterselie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur.

2. Voeg de kipfilets toe en bak ze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de ui, knoflook, paprikapoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Voeg de kippenbouillon, olijven, kappertjes en peterselie toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het gerecht 10 minuten zachtjes koken.

6. Serveer de kip in het pannetje met rijst of aardappelpuree.

Kip in het pannetje

Geef een reactie

Schuiven naar boven