Kip en rijst

Kip en rijst is een klassiek gerecht dat al eeuwenlang wordt gegeten. Het is een eenvoudig en voedzaam gerecht dat je in een mum van tijd kunt bereiden. In dit recept combineer je kip met rijst, knoflook, ui, paprika en een paar kruiden om een heerlijke maaltijd te creëren.

Ingrediënten:

– 2 kipfilets
– 1 ui, gesnipperd
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel zout
– 1 kopje rijst
– 2 kopjes water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui, knoflook en paprika toe. Bak de groenten ongeveer 5 minuten, of totdat ze zacht zijn.

3. Voeg de kipfilets toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

4. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

5. Voeg de rijst en het water toe en breng aan de kook.

6. Zet het vuur laag en laat het gerecht ongeveer 15 minuten zachtjes koken.

7. Haal de pan van het vuur en laat het gerecht nog 5 minuten staan.

8. Serveer de kip en rijst met een salade of groenten.

Kip en rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven