Kikkererwten curry

Kikkererwten curry is een heerlijke, smaakvolle Indiase curry die gemakkelijk thuis te maken is. Deze curry is een perfecte combinatie van kikkererwten, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke maaltijd die je in een mum van tijd klaar hebt. Hieronder volgt het recept voor kikkererwten curry.

Ingrediënten:

– 2 kopjes kikkererwten (uit blik of gedroogd)

– 2 uien, gehakt

– 2 tomaten, gehakt

– 2 teentjes knoflook, gehakt

– 2 eetlepels gember, gehakt

– 2 eetlepels kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel garam masala

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 kopje kokosmelk

– 2 eetlepels olijfolie

– 1/4 kopje water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de uien, knoflook, gember en tomaten toe en bak tot de uien glazig zijn.

3. Voeg de kurkuma, komijnpoeder, chili poeder, garam masala en zout toe en roer goed.

4. Voeg de kikkererwten toe en roer goed.

5. Voeg de kokosmelk en het water toe en roer goed.

6. Breng aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.

7. Breng op smaak met zout en garam masala.

8. Serveer de kikkererwten curry met rijst of naanbrood.

Kikkererwten curry

Geef een reactie

Schuiven naar boven