Key lime pie

Key lime pie is een heerlijke, zure taart die een populaire traktatie is in de Verenigde Staten. Het is een klassieke taart die gemaakt wordt met verse limoenen, een kruimelige bodem en een romige vulling. Deze versie van het recept is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke, frisse smaak.

Ingrediënten:

– 1 pakje kruimelbodem
– 2 eetlepels boter, gesmolten
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels limoensap
– 2 eieren
– 1 blikje gecondenseerde melk
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje limoensap
– 1/4 kopje citroensap
– 1/4 kopje boter, gesmolten
– 1/2 theelepel kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Vet een taartvorm in met boter en bestuif met bloem.

3. Meng de kruimelbodem met de gesmolten boter, suiker, bloem, citroensap en limoensap.

4. Verdeel het mengsel over de bodem van de taartvorm en druk het aan.

5. Bak de bodem in de oven gedurende 10 minuten.

6. Klop de eieren, gecondenseerde melk, suiker, limoensap, citroensap, boter en kaneel in een kom.

7. Giet het mengsel over de gebakken bodem.

8. Bak de taart nogmaals gedurende 25 minuten.

9. Laat de taart afkoelen en serveer.

Key lime pie

Geef een reactie

Schuiven naar boven