Kervel

Kervel is een heerlijke groente die vaak wordt gebruikt in veel verschillende gerechten. Het is een veelzijdige groente die je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gebruiken we kervel om een heerlijke, smaakvolle maaltijd te maken.

Ingrediënten:

– 500 gram kervel
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 1/2 theelepel gedroogde oregano
– 1/2 theelepel gedroogde tijm
– 1/2 theelepel gedroogde basilicum

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Was de kervel en snijd deze in stukken.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak deze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

4. Voeg de kervel toe en bak deze nog 5 minuten mee.

5. Voeg de kruiden toe en roer goed door.

6. Verdeel de kervel over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak de kervel ongeveer 20 minuten.

7. Serveer de kervel met een salade of een andere bijgerecht naar keuze.

Kervel

Geef een reactie

Schuiven naar boven