Kersttaart

Kersttaart is een heerlijke traktatie om te genieten tijdens de feestdagen. Deze taart is gemaakt met een heerlijke botercrème, vers fruit en een knapperig koekje bodem. Het is een perfecte manier om de feestdagen te vieren met familie en vrienden. Hieronder volgt het recept voor deze heerlijke kersttaart.

Ingrediënten:

– 200 gram boter
– 200 gram suiker
– 4 eieren
– 250 gram bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 2 eetlepels melk
– 2 eetlepels vanille extract
– 500 gram vers fruit (aardbeien, frambozen, bramen, etc.)

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Klop de boter en suiker in een kom tot een luchtig mengsel.

3. Voeg de eieren toe en klop tot een glad mengsel.

4. Voeg de bloem, bakpoeder, melk en vanille extract toe en meng tot een glad deeg.

5. Vet een springvorm in en verdeel het deeg over de bodem.

6. Bak de taartbodem in de oven gedurende 20 minuten.

7. Laat de taartbodem afkoelen.

8. Verdeel het vers fruit over de taartbodem.

9. Klop de slagroom met suiker tot een stijve massa.

10. Verdeel de slagroom over het fruit.

11. Laat de taart minstens 2 uur in de koelkast staan.

12. Serveer de taart met een kopje warme chocolademelk.

Geniet van deze heerlijke kersttaart!

Kersttaart

Geef een reactie

Schuiven naar boven