Kerstpudding

Kerstpudding is een traditioneel gerecht dat wordt gegeten tijdens de kerstdagen. Het is een heerlijke, zoete pudding die wordt geserveerd met een verscheidenheid aan sauzen, zoals custard, slagroom of karamel. Deze pudding is een geweldige manier om de kerstdagen te vieren en je familie en vrienden te verwennen. Hieronder volgt een recept voor kerstpudding dat je gemakkelijk thuis kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes bloem
– 1 theelepel bakpoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 kopje suiker
– 1/2 kopje boter
– 1/2 kopje melk
– 1 ei
– 1 theelepel vanille-extract
– 1/2 kopje rozijnen
– 1/2 kopje gedroogde kersen
– 1/2 kopje gedroogde abrikozen
– 1/2 kopje gedroogde pruimen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 350 graden Fahrenheit.

2. Meng in een grote kom de bloem, bakpoeder, zout en suiker.

3. Voeg de boter toe en kneed het deeg met je handen tot het een kruimelig deeg wordt.

4. Voeg de melk, het ei en het vanille-extract toe en kneed het deeg tot het een glad deeg wordt.

5. Voeg de rozijnen, kersen, abrikozen en pruimen toe en kneed het deeg tot alles goed gemengd is.

6. Vet een ovenschaal in en giet het deeg in de schaal.

7. Bak de pudding in de oven gedurende 30-35 minuten.

8. Laat de pudding afkoelen en serveer met custard, slagroom of karamel.

Geniet van je heerlijke kerstpudding!

Kerstpudding

Geef een reactie

Schuiven naar boven