Kersenjam

Kersenjam is een heerlijke zoete versnapering die je kunt maken met verse kersen. Het is een eenvoudig recept dat je in een paar stappen kunt maken. Met deze stappen kun je een heerlijke kersenjam maken die je kunt gebruiken om je toast, pannenkoeken of andere gerechten mee te toppen.

Ingrediënten:

– 1 kg verse kersen
– 500 gram suiker
– 2 eetlepels citroensap
– 2 eetlepels maïzena

Instructies:

1. Was de kersen en verwijder de steeltjes.

2. Doe de kersen in een grote pan en voeg de suiker toe.

3. Breng het mengsel aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten koken.

4. Voeg het citroensap toe en roer goed.

5. Voeg de maïzena toe en roer goed.

6. Laat het mengsel nog eens 10 minuten koken.

7. Haal de pan van het vuur en laat de jam afkoelen.

8. Giet de jam in een schone pot en bewaar deze in de koelkast.

Geniet van je heerlijke kersenjam!

Kersenjam

Geef een reactie

Schuiven naar boven