Kerrie

Kerrie is een heerlijke Indiase curry die je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een kruidige, pittige saus die je kunt serveren met rijst, naanbrood of andere Indiase gerechten. In dit recept leer je hoe je een heerlijke kerrie kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 uien, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 2 eetlepels kerriepoeder

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel chili poeder

– 1 blik tomatenpuree

– 1 blik kokosmelk

– 1 kippenbouillonblokje

– 1 eetlepel suiker

– 1 eetlepel citroensap

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 1/2 kopje water

– 1/2 kopje gehakte koriander

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de uien toe en bak ze 5 minuten, of tot ze zacht zijn.

2. Voeg de knoflook toe en bak nog een minuut.

3. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, chili poeder, tomatenpuree, kokosmelk, kippenbouillonblokje, suiker, citroensap, zout en peper toe en roer goed.

4. Voeg het water toe en breng het geheel aan de kook.

5. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de gehakte koriander toe en roer goed.

7. Serveer de kerrie met rijst, naanbrood of andere Indiase gerechten.

Kerrie

Geef een reactie

Schuiven naar boven