Kerrie rijst

Kerrie rijst is een heerlijk en smaakvol gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het snel en gemakkelijk te bereiden is. Met deze simpele stappen kun je een heerlijke kerrie rijst maken.

Ingrediënten:

– 2 kopjes rijst
– 2 eetlepels kerriepoeder
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1/2 theelepel zout
– 1/2 theelepel peper
– 2 kopjes groenten naar keuze, in stukjes gesneden
– 2 kopjes kokend water

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur.

2. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

3. Voeg de kerriepoeder, komijnpoeder, kurkuma, zout en peper toe en bak nog een minuut.

4. Voeg de rijst toe en bak nog een minuut.

5. Voeg de groenten toe en bak nog een minuut.

6. Voeg het kokende water toe en breng aan de kook.

7. Zet het vuur laag en laat de rijst 15-20 minuten zachtjes koken.

8. Haal de pan van het vuur en laat de rijst nog 5 minuten staan.

9. Serveer de kerrie rijst met je favoriete groenten.

Eet smakelijk!

Kerrie rijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven