Kerrie masala

Kerrie Masala is een heerlijke Indiase curry die een perfecte balans heeft tussen zoet, zuur, pittig en kruidig. Het is een van de meest populaire gerechten in India en wordt vaak gegeten met rijst of naanbrood. In dit recept zal ik je laten zien hoe je een heerlijke Kerrie Masala kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 theelepel gemberpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel chili poeder

– 1 theelepel garam masala

– 1 blik tomatenpuree

– 1 kopje kokosmelk

– 1/2 kopje water

– 1/2 theelepel zout

– 1/2 theelepel suiker

– 1/2 kopje gehakte koriander

– 1/2 kopje gehakte peterselie

– 2 kipfilets, in blokjes gesneden

– 1/2 kopje gedroogde rozijnen

– 1/2 kopje geroosterde amandelen

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui toe en bak tot deze glazig is.

2. Voeg de knoflook, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, chili poeder en garam masala toe en bak nog een paar minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, kokosmelk, water, zout en suiker toe en roer goed.

4. Voeg de kip, rozijnen en amandelen toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg de koriander en peterselie toe en laat nog een paar minuten koken.

6. Serveer de kerrie masala met rijst of naanbrood.

Kerrie masala

Geef een reactie

Schuiven naar boven