Keftedes

Keftedes zijn een heerlijk Grieks gerecht dat gemaakt wordt met gehakt, kruiden en uien. Het is een perfecte maaltijd voor een avondmaaltijd of een feestelijke gelegenheid. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke keftedes kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram gehakt

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels olijfolie

– 2 eetlepels verse peterselie, fijngehakt

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel komijn

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– 1 ei

– 1/4 kopje paneermeel

– Olijfolie om te bakken

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt, de ui, knoflook, olijfolie, peterselie, oregano, komijn, zout en peper in een kom en meng alles goed door elkaar.

3. Voeg het ei en de paneermeel toe en meng alles goed door elkaar.

4. Maak met je handen kleine balletjes van het gehaktmengsel.

5. Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en bak de keftedes aan beide kanten goudbruin.

6. Leg de keftedes op een bakplaat en zet deze in de oven. Bak de keftedes in ongeveer 15 minuten gaar.

7. Serveer de keftedes met een salade of rijst.

Eet smakelijk!

Keftedes

Geef een reactie

Schuiven naar boven