Keftedakia

Keftedakia is een Grieks gerecht dat bestaat uit kleine gehaktballetjes die worden gebakken in olijfolie. Het is een heerlijk, smakelijk en eenvoudig te bereiden gerecht dat een geweldige aanvulling is op elke maaltijd. In dit recept leer je hoe je deze heerlijke keftedakia kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram lamsgehakt

– 1 ei

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 2 eetlepels fijngehakte peterselie

– 1 theelepel oregano

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel peper

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Meng het gehakt, ei, ui, knoflook, peterselie, oregano, zout en peper in een kom.

2. Kneed het gehaktmengsel goed door elkaar.

3. Maak kleine balletjes van het gehaktmengsel.

4. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur.

5. Bak de balletjes in de olijfolie gedurende 5-7 minuten, of totdat ze goudbruin en gaar zijn.

6. Serveer de keftedakia warm met een salade of andere bijgerechten.

Eet smakelijk!

Keftedakia

Geef een reactie

Schuiven naar boven