Kefta

Kefta is een heerlijk gerecht uit de Marokkaanse keuken. Het is een mengsel van gehakt, kruiden en specerijen dat wordt gebruikt om kleine balletjes of worstjes te maken. Deze kefta’s kunnen worden gebakken, gegrild of gekookt en worden vaak geserveerd met rijst, couscous of salade. In dit recept leer je hoe je een heerlijke kefta kunt maken.

Ingrediënten:

– 500 gram rundergehakt
– 1 ui, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 eetlepel olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe het gehakt in een kom en voeg de ui, knoflook, komijn, paprika, koriander en zout toe. Meng alles goed door elkaar.

3. Verdeel het gehaktmengsel in kleine balletjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.

4. Bestrijk de balletjes met olijfolie en zet de bakplaat in de oven. Bak de kefta’s in ongeveer 15 minuten gaar.

5. Serveer de kefta’s warm met rijst, couscous of salade.

Kefta

Geef een reactie

Schuiven naar boven