Katsudon

Katsudon is een Japanse klassieker die bestaat uit gebakken kip, rijst en een ei. Het is een heerlijke maaltijd die gemakkelijk te maken is en een geweldige manier is om de restjes kip te gebruiken. In dit recept leer je hoe je een heerlijke katsudon kunt maken.

Ingrediënten:

– 2 kippendijen
– 2 eieren
– 2 eetlepels sojasaus
– 2 eetlepels mirin
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels bloem
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 koppen gekookte rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de kippendijen in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bestrooi met wat zout en peper.

3. Bak de kippendijen in de oven gedurende 15-20 minuten, of totdat ze gaar zijn.

4. Klop de eieren in een kom en voeg de sojasaus, mirin, suiker en bloem toe. Roer alles goed door elkaar.

5. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur. Voeg de kippendijen toe en bak ze gedurende 2-3 minuten.

6. Voeg het eimengsel toe en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel nog 2-3 minuten bakken.

7. Voeg de gekookte rijst toe en roer alles goed door elkaar. Laat het mengsel nog 2-3 minuten bakken.

8. Serveer de katsudon met de resterende rijst. Geniet ervan!

Katsudon

Geef een reactie

Schuiven naar boven