Katjang pedis

Katjang pedis is een Indonesische gerecht dat wordt gemaakt met geroosterde pinda’s, kruiden en specerijen. Het is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die eenvoudig te maken is. In dit recept leer je hoe je katjang pedis kunt maken met een paar eenvoudige ingrediënten.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels geroosterde pinda’s
– 1 eetlepel ketoembar
– 1 eetlepel sambal oelek
– 1 eetlepel gemberpoeder
– 1 eetlepel kurkuma
– 1 eetlepel laos
– 1 eetlepel trassi
– 1 eetlepel palmsuiker
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 rode peper, fijngesneden
– 500 gram kipfilet, in blokjes
– 1 blikje kokosmelk
– 1 eetlepel citroensap
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook en rode peper toe. Bak deze ingrediënten ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.

2. Voeg de kipblokjes toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee.

3. Voeg de geroosterde pinda’s, ketoembar, sambal oelek, gemberpoeder, kurkuma, laos, trassi en palmsuiker toe en roer alles goed door elkaar.

4. Voeg de kokosmelk toe en laat het geheel ongeveer 10 minuten zachtjes koken.

5. Voeg het citroensap toe en breng het gerecht op smaak met zout en peper.

6. Serveer de katjang pedis met rijst of naanbrood.

Katjang pedis

Geef een reactie

Schuiven naar boven