Kataifi

Kataifi is een Grieks gerecht dat bestaat uit fijne deegstrengen die worden gebruikt om een zoete of hartige vulling te omhullen. Het is een populaire traktatie die vaak wordt geserveerd tijdens feestelijke gelegenheden. In dit recept leer je hoe je kataifi kunt maken met een zoete vulling van walnoten en honing.

Ingrediënten:

– 500 gram kataifi deeg

– 200 gram walnoten

– 100 gram suiker

– 100 ml honing

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels boter

– Olijfolie

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Hak de walnoten fijn en meng deze met de suiker, kaneel en honing.

3. Smelt de boter in een pan en voeg de kataifi deeg toe. Roer het deeg goed door de boter en laat het een paar minuten zachtjes bakken.

4. Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg hier een laag kataifi deeg in.

5. Verdeel de walnootvulling over het deeg en bedek het met een tweede laag kataifi deeg.

6. Bak de kataifi in de oven gedurende 25-30 minuten totdat het goudbruin is.

7. Laat de kataifi afkoelen en serveer deze warm of koud.

Kataifi

Geef een reactie

Schuiven naar boven