Kasha

Kasha is een traditioneel Oost-Europees gerecht dat gemaakt wordt van geroosterde tarwe, gerst of haver. Het is een heerlijk, voedzaam en veelzijdig gerecht dat je op verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept wordt kasha gekookt met groenten en kruiden voor een smaakvolle maaltijd.

Ingrediënten:

– 2 koppen kasha
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 2 koppen groenten naar keuze (bijvoorbeeld paprika, courgette, wortelen, champignons, etc.), in blokjes gesneden
– 2 koppen kippenbouillon
– 1 theelepel komijn
– 1 theelepel paprikapoeder
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan op middelhoog vuur. Voeg de ui en knoflook toe en bak tot de ui glazig is.

2. Voeg de kasha toe en bak nog een paar minuten mee.

3. Voeg de groenten toe en bak nog een paar minuten mee.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

5. Voeg de komijn, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

6. Laat het gerecht op laag vuur zachtjes koken tot de kasha gaar is, ongeveer 15-20 minuten.

7. Serveer de kasha met extra olijfolie, zout en peper.

Kasha

Geef een reactie

Schuiven naar boven