Käsekuchen

Käsekuchen is een heerlijke, traditionele Duitse taart die al eeuwenlang wordt gemaakt. Het is een luchtige, romige taart met een krokante bodem en een zachte, romige vulling. Deze käsekuchen is een eenvoudig recept dat iedereen thuis kan maken. Het is een perfecte traktatie voor een verjaardag, een feestje of gewoon als een lekker tussendoortje.

Ingrediënten:

– 200 gram boter

– 200 gram bloem

– 2 eieren

– 500 gram kwark

– 200 gram suiker

– 2 eetlepels vanille extract

– 2 eetlepels citroensap

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel zout

Instructies:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een pan en voeg de bloem toe. Roer tot het een korrelig deeg vormt.

3. Vet een springvorm in en druk het deeg in de vorm. Bak het deeg in de oven gedurende 15 minuten.

4. Klop de eieren, kwark, suiker, vanille extract, citroensap, bakpoeder en zout in een kom tot een glad mengsel.

5. Giet het mengsel in de springvorm en bak de käsekuchen gedurende 30 minuten.

6. Laat de käsekuchen afkoelen en serveer.

Käsekuchen

Geef een reactie

Schuiven naar boven