Karamelsaus

Karamelsaus is een heerlijke zoete saus die je over allerlei gerechten kunt gebruiken. Het is een eenvoudig recept dat je met slechts een paar ingrediënten kunt maken. Met deze karamelsaus kun je je desserts, ijs, pannenkoeken, wafels en andere zoete lekkernijen op smaak brengen. Hieronder volgt een recept voor karamelsaus.

Ingrediënten:

– 1 kopje bruine suiker

– 1/2 kopje boter

– 1/2 kopje room

– 1 theelepel vanille-extract

– 1/4 theelepel zout

Bereidingswijze:

1. Verwarm de suiker in een steelpan op middelhoog vuur. Roer de suiker regelmatig totdat deze volledig is gesmolten.

2. Voeg de boter toe en roer totdat deze is gesmolten.

3. Voeg de room toe en roer totdat de saus glad is.

4. Voeg het vanille-extract en het zout toe en roer totdat alles goed is gemengd.

5. Laat de saus afkoelen en giet deze in een pot.

6. Bewaar de saus in de koelkast totdat je deze gaat gebruiken.

Je kunt de karamelsaus over allerlei desserts gieten of gebruiken als dip voor fruit. Geniet ervan!

Karamelsaus

Geef een reactie

Schuiven naar boven