Kapucijnerschotel

Kapucijnerschotel is een heerlijk en eenvoudig te bereiden gerecht. Het is een traditioneel Nederlands gerecht dat bestaat uit kapucijners, spek, uien en aardappelen. Het is een heerlijke maaltijd die perfect is voor een koude winteravond. Hieronder volgt het recept voor kapucijnerschotel.

Ingrediënten:

– 500 gram kapucijners
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 200 gram gerookt spek, in blokjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels boter
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie en boter in een grote koekenpan en voeg de uien en knoflook toe. Bak de uien en knoflook tot ze glazig zijn.

3. Voeg de kapucijners, spek, aardappelen, paprikapoeder, tijm, oregano, zout en peper toe en bak alles nog een paar minuten.

4. Schep het mengsel in een ovenschaal en zet de schaal in de oven. Bak de kapucijnerschotel gedurende 30 minuten.

5. Serveer de kapucijnerschotel met een frisse salade.

Kapucijnerschotel

Geef een reactie

Schuiven naar boven