Kaneelbroodje

Kaneelbroodjes zijn een heerlijk zoet ontbijt of snack. Deze kaneelbroodjes zijn gemaakt met een zelfgemaakte kaneelvulling en een luchtig deeg. Ze zijn perfect om te delen met familie en vrienden of om als een lekker tussendoortje te genieten. Hieronder staat het recept voor kaneelbroodjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem
– 2 theelepels bakpoeder
– 2 theelepels zout
– 2 eetlepels suiker
– 2 eetlepels kaneel
– 250 ml melk
– 50 gram boter
– 1 ei

Voor de vulling:

– 100 gram boter
– 100 gram suiker
– 2 eetlepels kaneel

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, zout, suiker en kaneel in een kom.

3. Voeg de melk, boter en het ei toe en kneed het deeg tot een soepel deeg.

4. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkvlak en snijd er 12 rondjes van.

5. Meng de boter, suiker en kaneel voor de vulling.

6. Leg de rondjes op een met bakpapier beklede bakplaat en bestrijk ze met de vulling.

7. Bak de kaneelbroodjes in de oven gedurende 15-20 minuten.

8. Laat de kaneelbroodjes afkoelen en geniet ervan!

Kaneelbroodje

Geef een reactie

Schuiven naar boven