Kalkoen

Kalkoen is een heerlijk gerecht dat je op veel verschillende manieren kunt bereiden. In dit recept gaan we een kalkoenfilet bereiden met een heerlijke kruidige saus. De saus is gemaakt van knoflook, ui, paprika, tomatenpuree, kruiden en olijfolie. De kalkoenfilet wordt gebakken in de oven en krijgt een heerlijke korst. Dit recept is een eenvoudig en lekker gerecht dat je in een handomdraai klaar hebt.

Ingrediënten:

– 1 kalkoenfilet
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 1 ui, fijngesneden
– 1 rode paprika, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel kruiden naar keuze (bijvoorbeeld oregano, tijm, rozemarijn)
– 2 eetlepels olijfolie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg de kalkoenfilet in een ovenschaal en bestrijk deze met olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.

3. Bak de kalkoenfilet in de oven gedurende 25 minuten.

4. Verwarm intussen de olijfolie in een koekenpan en voeg de knoflook, ui en paprika toe. Bak deze gedurende 5 minuten.

5. Voeg de tomatenpuree en kruiden toe en bak nog eens 5 minuten.

6. Haal de kalkoenfilet uit de oven en giet de saus erover.

7. Serveer de kalkoenfilet met de saus en eventueel wat aardappelpuree of rijst.

Kalkoen

Geef een reactie

Schuiven naar boven