Kalfswang kerst

Kalfswang Kerst is een heerlijk en traditioneel gerecht dat vaak wordt gegeten tijdens de feestdagen. Het is een makkelijk te maken gerecht dat bestaat uit kalfswangen, aardappelen, uien, wortelen en kruiden. Het is een heerlijk gerecht dat perfect is voor een feestelijke maaltijd. Hieronder volgt het recept voor Kalfswang Kerst.

Ingrediënten:

– 2 kalfswangen
– 2 uien, gesnipperd
– 2 wortelen, in plakjes
– 2 aardappelen, in blokjes
– 2 eetlepels boter
– 2 eetlepels bloem
– 1 theelepel tijm
– 1 theelepel rozemarijn
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Smelt de boter in een grote ovenschaal.

3. Voeg de uien, wortelen en aardappelen toe en bak ze 5 minuten.

4. Voeg de bloem, tijm, rozemarijn, zout en peper toe en roer goed.

5. Leg de kalfswangen in de ovenschaal en bedek ze met de groenten.

6. Bak het gerecht in de oven gedurende 45 minuten.

7. Serveer de Kalfswang Kerst met een salade of groente.

Eet smakelijk!

Kalfswang kerst

Geef een reactie

Schuiven naar boven