Kalfsvlees oven

Kalfsvlees uit de oven is een heerlijke maaltijd die je gemakkelijk kunt bereiden. Het is een gezonde en smakelijke optie voor een weekdagavondmaaltijd. Met de juiste ingrediënten en een paar eenvoudige stappen kun je een heerlijke maaltijd maken die je hele gezin zal waarderen. Hier volgt een recept voor kalfsvlees uit de oven.

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsvlees
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, geperst
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 1 theelepel gedroogde oregano
– 1 theelepel gedroogde basilicum
– 1 theelepel gedroogde tijm
– 1 theelepel paprikapoeder
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Leg het kalfsvlees in een ovenschaal en bestrooi het met zout en peper.

3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook tot ze zacht zijn.

4. Voeg de tomatenpuree, oregano, basilicum, tijm en paprikapoeder toe en bak nog een paar minuten.

5. Voeg de ui-knoflookmengsel toe aan de ovenschaal met het kalfsvlees en roer alles goed door elkaar.

6. Zet de ovenschaal in de oven en bak het kalfsvlees in ongeveer 30 minuten gaar.

7. Serveer het kalfsvlees met aardappelpuree en groenten naar keuze.

Kalfsvlees oven

Geef een reactie

Schuiven naar boven