Kalfsragout

Kalfsragout is een heerlijk gerecht dat je met gemak thuis kunt maken. Het is een heerlijke combinatie van kalfsvlees, groenten en een smaakvolle saus. In dit recept gebruiken we kalfsstoofvlees, maar je kunt ook kalfsgehakt of kalfsblokjes gebruiken. De groenten die we gebruiken zijn wortelen, uien, prei en champignons. De saus wordt gemaakt met tomatenpuree, bouillon, witte wijn en kruiden. Klaar om te beginnen? Laten we aan de slag gaan!

Ingrediënten:

– 500 gram kalfsstoofvlees

– 2 uien, gesnipperd

– 2 wortels, in plakjes

– 1 prei, in ringen

– 200 gram champignons, in plakjes

– 2 eetlepels tomatenpuree

– 1 kopje witte wijn

– 1 kopje kippenbouillon

– 1 theelepel tijm

– 1 theelepel rozemarijn

– 2 eetlepels olijfolie

– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Verhit de olijfolie in een grote ovenschaal en bak het kalfsvlees aan alle kanten goudbruin.

3. Voeg de uien, wortels, prei en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.

4. Voeg de tomatenpuree, witte wijn, kippenbouillon, tijm en rozemarijn toe en breng het geheel aan de kook.

5. Breng op smaak met zout en peper.

6. Zet de ovenschaal in de oven en laat de ragout in ongeveer 45 minuten gaar worden.

7. Serveer de kalfsragout met aardappelpuree of rijst.

Eet smakelijk!

Kalfsragout

Geef een reactie

Schuiven naar boven