Kalfsmuis

Kalfsmuis is een heerlijk gerecht dat al eeuwenlang wordt bereid in veel Europese landen. Het is een gerecht dat bestaat uit kalfsvlees dat wordt gekookt in een saus van wijn, kruiden en groenten. Het resultaat is een heerlijke, smaakvolle maaltijd die perfect is voor een speciale gelegenheid. Hieronder volgt een recept voor kalfsmuis.

Ingrediënten:

– 1 kg kalfsvlees, in blokjes gesneden

– 2 uien, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 wortels, in plakjes gesneden
– 2 stengels selderij, in plakjes gesneden
– 1 blik tomatenpuree
– 1 glas witte wijn
– 2 eetlepels olijfolie
– 2 theelepels tijm
– 2 theelepels rozemarijn
– 2 theelepels oregano
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olijfolie in een grote pan en voeg de uien, knoflook, wortels en selderij toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg het kalfsvlees toe en bak het gedurende 5 minuten.

3. Voeg de tomatenpuree, witte wijn, tijm, rozemarijn, oregano, zout en peper toe. Roer alles goed door elkaar.

4. Breng het geheel aan de kook en laat het gedurende 1 uur zachtjes koken.

5. Serveer de kalfsmuis met aardappelpuree of rijst.

Kalfsmuis

Geef een reactie

Schuiven naar boven