Kaiserschmarrn

Kaiserschmarrn is een traditioneel Oostenrijks gerecht dat bestaat uit gebakken pannenkoeken die vervolgens in kleine stukjes worden gescheurd. Het is een heerlijk zoet gerecht dat vaak wordt geserveerd met poedersuiker, appelmoes of jam. In dit recept leer je hoe je een heerlijke Kaiserschmarrn kunt maken.

Ingrediënten:

– 4 eieren

– 250 ml melk

– 250 gram bloem

– 2 eetlepels suiker

– 1 theelepel zout

– 2 eetlepels boter

– poedersuiker

– appelmoes of jam (optioneel)

Bereidingswijze:

1. Klop de eieren in een kom en voeg de melk toe.

2. Voeg de bloem, suiker en zout toe en meng alles goed.

3. Verwarm de boter in een koekenpan en giet het beslag in de pan.

4. Bak de pannenkoeken aan beide kanten goudbruin.

5. Scheur de pannenkoeken in kleine stukjes met twee vorken.

6. Bak de stukjes nog een paar minuten in de pan.

7. Bestrooi de Kaiserschmarrn met poedersuiker.

8. Serveer de Kaiserschmarrn met appelmoes of jam (optioneel).

Eet smakelijk!

Kaiserschmarrn

Geef een reactie

Schuiven naar boven