Kaiserbroodjes

Kaiserbroodjes zijn een klassiek Oostenrijks brood dat vaak wordt gebruikt voor sandwiches of als een snack. Het is een luchtig, krokant brood met een korst die is versierd met een krans van kleine kuiltjes. Het is een heerlijk brood dat gemakkelijk thuis te maken is. Hier volgt een recept voor kaiserbroodjes.

Ingrediënten:

– 500 gram bloem

– 2 theelepels zout

– 2 theelepels suiker

– 2 theelepels gist

– 2 eetlepels olijfolie

– 300 ml lauw water

– 1 ei

– 1 eetlepel melk

– 1 eetlepel sesamzaad

Bereidingswijze:

1. Meng de bloem, zout, suiker en gist in een kom.

2. Voeg de olijfolie toe en meng het geheel goed.

3. Voeg het lauwe water toe en kneed het deeg tot het glad en elastisch is.

4. Laat het deeg ongeveer een uur rijzen.

5. Verdeel het deeg in 8 gelijke stukken en vorm er bolletjes van.

6. Leg de bolletjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

7. Klop het ei los met de melk en bestrijk de bolletjes hiermee.

8. Bestrooi de bolletjes met sesamzaad.

9. Bak de kaiserbroodjes in een oven van 200 graden Celsius gedurende 20-25 minuten.

10. Laat de kaiserbroodjes afkoelen en geniet ervan!

Kaiserbroodjes

Geef een reactie

Schuiven naar boven