Kadayif

Kadayif is een heerlijk zoet gerecht uit de Turkse keuken. Het is gemaakt van fijne kadaif-noodles, geroosterde noten en honing. Het is een populaire traktatie voor speciale gelegenheden, maar het is ook een lekker dessert dat je thuis kunt maken. Hier is een recept voor kadayif met een korte intro.

Ingrediënten:

– 500 gram kadaif-noodles

– 200 gram gemengde noten (walnoten, amandelen, hazelnoten, etc.)

– 200 gram suiker

– 200 ml honing

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels boter

– 2 eetlepels sesamzaad

– 2 eetlepels gesmolten boter

– 2 eetlepels suiker

– 2 eetlepels kardemom

– 2 eetlepels kaneel

– 2 eetlepels geraspte citroenschil

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Rooster de noten in een droge koekenpan gedurende 5 minuten.

3. Voeg de suiker, honing, kaneel, boter, sesamzaad, gesmolten boter, suiker, kardemom, kaneel en citroenschil toe aan de noten en roer goed.

4. Voeg de kadaif-noodles toe en roer goed.

5. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en bak gedurende 20 minuten.

6. Laat afkoelen en serveer.

Kadayif

Geef een reactie

Schuiven naar boven