Kaassaus bloemkool

Kaassaus bloemkool is een heerlijk en gezond gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke weekavond, omdat het zo snel en gemakkelijk te bereiden is. De kaassaus geeft de bloemkool een heerlijke smaak en de kaas maakt het gerecht extra smakelijk. Met dit recept kun je een heerlijke kaassaus bloemkool maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 1 bloemkool, in roosjes gesneden

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngehakt

– 2 teentjes knoflook, fijngehakt

– 1 blikje tomatenpuree

– 1 kopje geraspte kaas

– 1/2 theelepel zout

– 1/4 theelepel peper

– 1/4 theelepel paprikapoeder

– 1/4 theelepel oregano

– 1/4 theelepel basilicum

– 1/4 theelepel tijm

– 1/4 kopje melk

– 1/4 kopje bloem

– 1/4 kopje geraspte Parmezaanse kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Breng een grote pan met water aan de kook en voeg de bloemkoolroosjes toe. Kook de bloemkool gedurende 5 minuten. Giet de bloemkool af en zet apart.

3. Verwarm de olijfolie in een grote koekenpan en voeg de ui en knoflook toe. Bak de ui en knoflook gedurende 3 minuten.

4. Voeg de tomatenpuree, kaas, zout, peper, paprikapoeder, oregano, basilicum en tijm toe. Roer goed om.

5. Voeg de melk en bloem toe en roer goed om. Laat de saus 5 minuten zachtjes koken.

6. Voeg de bloemkool toe en roer goed om.

7. Verdeel de kaassaus over een ovenschaal en strooi de Parmezaanse kaas erover.

8. Bak de kaassaus bloemkool gedurende 20 minuten in de oven.

9. Serveer de kaassaus bloemkool meteen.

Kaassaus bloemkool

Geef een reactie

Schuiven naar boven