Jumbo Vegetarisch is een heerlijk en gezond gerecht dat je gemakkelijk thuis kunt maken. Het is een combinatie van verschillende groenten, zoals paprika, ui, knoflook, courgette, aubergine, champignons en tomaat. Deze groenten worden gekookt in een saus van tomatenpuree, olijfolie, knoflook en kruiden. Het resultaat is een smaakvolle maaltijd die je heerlijk kunt serveren met rijst of pasta. Hieronder volgt het recept voor Jumbo Vegetarisch.
Ingrediënten:
– 2 uien, gesnipperd
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 paprika’s, in blokjes
– 1 courgette, in blokjes
– 1 aubergine, in blokjes
– 250 gram champignons, in plakjes
– 2 tomaten, in blokjes
– 2 eetlepels tomatenpuree
– 2 eetlepels olijfolie
– 1 theelepel oregano
– 1 theelepel basilicum
– Zout en peper naar smaak
Bereidingswijze:
1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.
2. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan en fruit hierin de ui en knoflook aan.
3. Voeg de paprika, courgette, aubergine en champignons toe en bak deze 5 minuten mee.
4. Voeg de tomaten, tomatenpuree, oregano, basilicum, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.
5. Breng het geheel aan de kook en laat het 10 minuten zachtjes koken.
6. Verdeel het mengsel over een ovenschaal en zet deze in de oven. Bak het gerecht in 20 minuten gaar.
7. Serveer het Jumbo Vegetarisch met rijst of pasta.