Jumbo bloemkoolrijst

Jumbo bloemkoolrijst is een gezonde en smakelijke manier om bloemkool te eten. Het is een lekkere en veelzijdige maaltijd die je in een handomdraai kunt maken. Met deze recept kun je een heerlijke jumbo bloemkoolrijst maken die je hele gezin zal smaken.

Ingrediënten:

– 1 grote bloemkool

– 2 eetlepels olijfolie

– 1 ui, fijngesneden

– 2 teentjes knoflook, fijngesneden

– 1 theelepel komijnpoeder

– 1 theelepel kurkuma

– 1 theelepel paprikapoeder

– 1 theelepel zout

– 1/2 theelepel peper

– 2 koppen kippenbouillon

– 2 koppen rijst

– 1/2 kopje fijngehakte peterselie

– 1/2 kopje fijngehakte koriander

– 1/2 kopje fijngehakte selderij

– 1/2 kopje fijngehakte tomaat

– 1/2 kopje fijngehakte olijven

– 1/2 kopje geraspte kaas

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Snijd de bloemkool in kleine stukjes en leg ze op een bakplaat. Bestrijk de bloemkool met de olijfolie en zet de bakplaat in de oven. Bak de bloemkool gedurende 20 minuten.

3. Verwarm intussen een grote pan met olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de komijnpoeder, kurkuma, paprikapoeder, zout en peper toe en roer goed door.

4. Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook. Voeg de rijst toe en laat de rijst gaar worden.

5. Voeg de gebakken bloemkool toe aan de rijst en roer goed door. Voeg de peterselie, koriander, selderij, tomaat en olijven toe en roer goed door.

6. Verdeel de rijst over 4 borden en bestrooi met de geraspte kaas. Serveer direct.

Jumbo bloemkoolrijst

Geef een reactie

Schuiven naar boven