Jodenkoeken

Jodenkoeken zijn een heerlijke, kruidige koeken die al eeuwenlang worden gemaakt. Ze zijn een leuke manier om je dagelijkse portie jodium binnen te krijgen. Deze jodenkoeken zijn gemakkelijk te maken en heerlijk om te eten. Hieronder volgt het recept.

Ingrediënten:

– 250 gram bloem

– 1 theelepel bakpoeder

– 1 theelepel kaneel

– 1 theelepel zout

– 1 theelepel jodium

– 125 gram boter

– 125 gram suiker

– 2 eieren

– 2 eetlepels melk

– 1 theelepel vanille extract

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius.

2. Meng de bloem, bakpoeder, kaneel, zout en jodium in een kom.

3. Klop de boter en suiker in een andere kom tot het licht en luchtig is.

4. Voeg de eieren, melk en vanille extract toe en klop tot het goed gemengd is.

5. Voeg het bloemmengsel toe en meng tot een glad deeg.

6. Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkblad.

7. Steek met een koekvormpje koekjes uit het deeg.

8. Leg de koekjes op een met bakpapier beklede bakplaat.

9. Bak de koekjes in de oven gedurende 10-12 minuten.

10. Laat de koekjes afkoelen op een rooster.

11. Geniet van je heerlijke jodenkoeken!

Jodenkoeken

Geef een reactie

Schuiven naar boven