Jeneverbes

Jeneverbes is een kleine, donkerblauwe bessensoort die veel wordt gebruikt in de Scandinavische keuken. De bessen hebben een kruidige, zoete smaak en worden vaak gebruikt om sauzen, marinades en desserts te maken. In dit recept gebruiken we jeneverbes om een heerlijke, zoete en kruidige saus te maken die perfect is voor bij wildgerechten. De saus is eenvoudig te maken en heeft een heerlijke smaak.

Ingrediënten:

– 2 eetlepels jeneverbes
– 1/2 kopje rode wijn
– 1/4 kopje rode wijnazijn
– 1/4 kopje bruine suiker
– 1/2 theelepel zout
– 1/4 theelepel peper
– 2 eetlepels boter

Bereidingswijze:

1. Verwarm de oven voor op 200 graden Celsius.

2. Doe de jeneverbes in een ovenschaal en strooi er wat zout en peper over.

3. Bak de jeneverbes in de oven gedurende 10 minuten.

4. Verwarm de boter in een kleine pan en voeg de rode wijn, rode wijnazijn, bruine suiker, zout en peper toe.

5. Breng het mengsel aan de kook en laat het 5 minuten koken.

6. Voeg de gebakken jeneverbes toe en laat het nog 5 minuten koken.

7. Haal de saus van het vuur en serveer bij wildgerechten.

Jeneverbes

Geef een reactie

Schuiven naar boven