Javaanse rempejek

Javaanse rempejek is een traditioneel gerecht uit de Javaanse keuken. Het is een heerlijke combinatie van kip, kruiden, groenten en rijst. Het is een eenvoudig gerecht dat je in een handomdraai kunt maken. Het is een perfecte maaltijd voor een drukke dag. Hieronder volgt het recept voor Javaanse rempejek.

Ingrediënten:

– 500 gram kipfilet
– 2 eetlepels ketoembar
– 2 eetlepels laos
– 2 eetlepels sambal
– 2 eetlepels ketjap
– 2 eetlepels olie
– 1 ui, fijngesneden
– 2 teentjes knoflook, fijngesneden
– 1 theelepel gemberpoeder
– 1 theelepel kurkuma
– 1 theelepel komijnpoeder
– 1 theelepel korianderpoeder
– 1 theelepel zout
– 1 theelepel peper
– 1 blikje tomatenpuree
– 1 kopje water
– 2 kopjes rijst

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de ui, knoflook, ketoembar, laos, sambal, ketjap, gemberpoeder, kurkuma, komijnpoeder, korianderpoeder, zout en peper toe. Roerbak de kruiden en groenten totdat de ui glazig is.

2. Voeg de kip toe en bak deze aan beide kanten goudbruin.

3. Voeg de tomatenpuree en het water toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.

5. Serveer de Javaanse rempejek met de rijst.

Eet smakelijk!

Javaanse rempejek

Geef een reactie

Schuiven naar boven