Javaanse kip

Javaanse kip is een heerlijke, pittige gerecht dat vaak wordt geserveerd in Indonesische restaurants. Het is een combinatie van kruiden, knoflook, uien, tomaten en kippenvlees. De smaak is zoet, pittig en zeer aromatisch. Dit recept is eenvoudig te maken en het resultaat is een heerlijke maaltijd die iedereen zal genieten.

Ingrediënten:

– 2 kippenbouten
– 2 uien, fijngehakt
– 2 tomaten, fijngehakt
– 2 teentjes knoflook, fijngehakt
– 2 eetlepels ketoembar
– 2 eetlepels laos
– 2 eetlepels sambal oelek
– 2 eetlepels ketjap manis
– 2 eetlepels olie
– Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze:

1. Verwarm de olie in een grote pan en voeg de uien, knoflook en tomaten toe. Bak de groenten op middelhoog vuur gedurende 5 minuten.

2. Voeg de kippenbouten toe en bak deze gedurende 5 minuten.

3. Voeg de ketoembar, laos, sambal oelek, ketjap manis, zout en peper toe en roer alles goed door elkaar.

4. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

5. Serveer de Javaanse kip met rijst of een andere aardappelgerecht.

Javaanse kip

Geef een reactie

Schuiven naar boven